بازاریابی ویروسی چیست

بازاریابی ویروسی چیست

خواندن این مطلب

6 دقیقه

زمان میبرد!

بازاریابی ویروسی چیست

بازاریابی ویروسی چیست‌:بازاریابی ویروسی یعنی اینکه یک فرد اطلاعات در مورد یک محصول یا خدمات را به دوستان، خانواده یا افراد دیگر از طریق دهان به دهان یا شبکه های اجتماعی به اشتراک می‌گذارد. هدف این نوع بازاریابی، تشویق افراد به به اشتراک گذاشتن اطلاعات با دیگران است تا تعداد افرادی که آن اطلاعات را دریافت می‌کنند بیشتر شود.

 

 

بازاریابی ویروسی چیست

 

آشنایی با بازاریابی ویروسی

بازاریابی ویروسی به این معنی است که یک شرکت با استفاده از شبکه های اجتماعی و رسانه‌های مختلف، پیام خود را به صورت سریع و گسترده به مخاطبان منتشر می‌کند. این روش در دهه 2000 بسیار پرطرفدار بود و هنوز هم بین شرکت‌های تجاری مبتنی بر اینترنت رایج است. شبکه‌های اجتماعی مانند یوتیوب، توییتر، اینستاگرام، اسنپ چت و فیس بوک تلاش های بازاریابی ویروسی را فعال کرده و به کارایی آنها کمک می‌کنند.

نمونه هایی از بازاریابی ویروسی

یکی از مثال های موفق بازاریابی ویروسی اولیه، سرویس ایمیل رایگان Hotmail بود که در سال 1996 راه اندازی شد. این سرویس در پیام های خروجی کاربرانش یک آگهی جاسازی کرده و پیوندی برای ثبت نام رایگان ارائه می داد. این کار باعث شد تا کاربران به راحتی بتوانند به دوستان و آشنایانشان درباره این سرویس تبلیغ کنند و سریع‌ترین رشد در میان شرکت های رسانه‌ای مبتنی بر کاربر در آن زمان را داشته باشد.

مثال دیگری از بازاریابی ویروسی، چالش ALS Ice Bucket Challenge است که قبل از استفاده انجمن ALS، وجود داشت. با انتشار گسترده ویدئوهای سطل یخ ALS در رسانه های اجتماعی، حسی جهانی ایجاد شد و آگاهی نسبت به ALS را به شدت افزایش داد.

ویژگی های بازاریابی ویروسی

بازاریابی ویروسی به مجموعه روش های بازاریابی گفته می شود که برای افزایش شناخت ، محصول یا خدمات یک کسب و کار، استفاده می شود. این روش ها می توانند در هر اندازه و شکلی باشند و از ابزارهای مختلفی مانند ویدیوها، بازی‌ها، تصاویر، ایمیل، پیام‌های متنی و محصولات رایگان استفاده کنند. بازاریابی ویروسی معمولاً با استفاده از اینفلوئنسر ها که دارای شبکه بزرگی از دنبال کنندگان هستند، انجام می شود.

با استفاده از شبکه های اجتماعی به عنوان یک ضریب نیرو، بازاریابی ویروسی سریع‌تر و با هزینه کمتری انجام می شود و می تواند توجه رسانه های اصلی را نیز به دنبال داشته باشد. اما همچنین باید توجه داشت که رسانه‌های اجتماعی می‌توانند باعث عدم موفقیت این روش ها شوند، زیرا پیام‌ها ممکن است تغییر کنند و به اشتباه تعبیر شوند یا به عنوان هرزنامه تلقی شوند.

اندازه گیری موفقیت بازاریابی ویروسی نیز ممکن است دشوار باشد.

مزایا و معایب بازاریابی ویروسی

بازاریابی ویروسی به شرکت‌ها کمک می‌کند تا با استفاده از روش‌های خلاقانه، محصولات خود را به گروهی از مشتریان جدید بازاریابی کنند. هزینه‌های این نوع بازاریابی کمتر از روش‌های سنتی است و اگر به درستی طراحی شود، به رشد سریع کمک می‌کند. اما باید دقت کرد که شرکت‌ها از ابزارهای مناسبی استفاده کنند تا پیام‌هایشان به درستی منتقل شوند. همچنین، این نوع بازاریابی ممکن است در صورت نادرست بودن، به شرکت آسیب بزند. اندازه‌گیری موفقیت بازاریابی ویروسی همیشه دشوار بوده و با مشکلاتی همچون حفظ حریم خصوصی مشتریان مواجه است.

 

 

بازاریابی ویروسی چیست

 

سوالات متداول بازاریابی ویروسی

 

چگونه نام تجاری خود را ویروسی کنم؟

برای بازاریابی ویروسی برند خود باید به احساسات مخاطبان توجه کنید، آنها نیروی محرکه این نوع بازاریابی هستند. سعی کنید خلاق باشید و از تبلیغات سنتی استفاده نکنید. در داستان‌هایی که می‌نویسید، مهارت داشته باشید و تلاش کنید تا واکنش های عاطفی طرفداران خود را برانگیزید. همچنان به مخاطبان خود پیام‌های جذابی بفرستید و در نهایت مطمئن شوید که پیام‌های شما قابل اشتراک گذاری هستند و مخاطبان می‌توانند بازخورد دهند یا سؤال بپرسند.

اگر ویدیوی شما ویروسی شود چگونه می توانید درآمد کسب کنید؟

برای کسب درآمد از یک ویدیوی ویروسی، شما می‌توانید به مخاطبین خود اجازه بدهید تبلیغاتی را درون ویدیوهای شما قرار دهند. همچنین، شما می‌توانید با شرکت‌های تبلیغاتی قرارداد ببندید که آن‌ها برای تبلیغ در ویدیوهای شما پول بدهند. راه‌های دیگری نیز برای کسب درآمد از ویدیوهای ویروسی وجود دارد، مثلاً می‌توانید اجازه دهید تا سایر اشخاص از محتواهای شما استفاده کنند.

 

 

 

بازاریابی ویروسی چیست

 

 

چرا شفافیت در بازاریابی ویروسی بسیار مهم است؟

در بازاریابی ویروسی، شفافیت بسیار مهم است؛ چرا که مصرف‌کنندگان اغلب از تبلیغات سنتی خسته شده‌اند و به شرکت‌هایی که در بازاریابی شفاف عمل می‌کنند، وفادارتر هستند. در واقع، تقریباً 94 درصد مصرف‌کنندگان حاضرند به شرکت‌هایی وفادار باشند که در بازاریابی خود شفاف عمل کنند.

“Seeding” در رابطه با یک کمپین بازاریابی ویروسی به چه معناست؟

سیدینگ، یک روش بازاریابی است که شرکت‌ها اطلاعات و محتوای ویروسی را به شکل هدفمند برای کاربرانی که فکر می‌کنند به طور مثبت بر روی کمپین آن‌ها تأثیرگذار است، منتشر می‌کنند. اغلب، این شرکت‌ها از افراد موثر در رسانه‌های اجتماعی به عنوان بذرهایی برای انتشار پیام خود استفاده می‌کنند و از آن‌ها می‌خواهند نظرات خود را درباره محصولاتشان بیان کنند.

برای راه اندازی کمپین بازاریابی ویروسی چه مراحلی وجود دارد؟

برای ویروسی کردن محتوای خود، ابتدا هدف خود را مشخص کنید؛ آیا به دنبال بهبود تصویر برند خود یا افزایش آگاهی هستید؟ سپس با مطالعه رسانه‌های اجتماعی، درباره مخاطبان خود اطلاعات بیشتری کسب کنید. محتوایی که قرار است ویروسی شود، باید به گونه‌ای طراحی شود که راحت و سریع قابل انتشار باشد. اطمینان حاصل کنید که محتوایی که می‌خواهید به اشتراک گذاشته شود، ارگانیک و مرتبط باشد. در نهایت، از ترندها و هشتگ‌های جدید استفاده کنید تا توجه دنبال‌کنندگان شما را به خود جلب کنید.

ابزارهای خوب برای کمپین های بازاریابی ویروسی چیست؟

برای تبلیغ محصولات یا خدمات، شرکت‌ها می‌توانند از ابزارهای مختلفی استفاده کنند. برای مثال، می‌توانند انجمن‌هایی را ایجاد کنند و از آنها حمایت مالی کنند تا از طریق آنها محصولات یا خدمات خود را تبلیغ کنند. همچنین، می‌توانند قرعه کشی‌ها، مسابقات و جوایزی را برگزار کنند تا بیشترین توجه را به خود جلب کنند و مشتریان جدید پیدا کنند.

 

بازاریابی ویروسی چیست

 

جمع بندی :

 

بازاریابی ویروسی یک روش ارزان و موثر برای تبلیغات و افزایش شناخت برند یا محصول است. با اشتراک گذاری کمپین‌های تبلیغاتی و موفقیت‌های قبلی، شرکت‌ها به مخاطبان و کاربران هدف خود دست پیدا خواهند کرد. کمپین‌های موفق می‌توانند به رشد و گسترش شرکت، ورود به بازارهای جدید و افزایش درآمد کمک کنند. برای این منظور، شرکت‌ها باید پلتفرم‌های مناسبی برای تبلیغ انتخاب کنند و محتوای خود را طوری طراحی کنند که به راحتی به اشتراک گذاشته شود. اما اگر نادرست انجام شود، ممکن است نتایج نامطلوبی داشته باشد که باعث کاهش درآمد و خدشه‌دار شدن اعتبار شرکت شود. بهتر است برای این کار، با یک کارشناس بازاریابی مشورت کنید.

 

منبع : investopedia.com

 

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



محصولات جدید

جستجو کنید ...

تحلیل وضعیت فعلی کسب و کار شما

با پر کردن پرسشنامه ذیل از وضعیت موجود در کسب و کارتان مطلع شوید.