هر آنچه از فرانچایز رستوران نمی دانید

فرانچایز رستوران

خواندن این مطلب

9 دقیقه

زمان میبرد!

هر آنچه از فرانچایز رستوران نمی دانید

فرانچایز به ما اجازه میده با نام و برند معروف یه رستوران دیگه شروع کنیم و از تجربه های موفقش استفاده کنیم. اینجوری رستورانمون شناخته تر میشه و مشتریان بیشتری جذبش میشن. اما خب، همه چیز هم عالی نیست. برای خرید فرانچایز هزینه های بالایی لازمه و به نسبت، درآمد آزاد کمتری خواهیم داشت. همچنین، به برخی محدودیت ها و الزامات برند اصلی هم وابسته خواهیم بود و امکان ایجاد تغییرات زیاد در رستورانمون رو نداریم.

پس برای تصمیم گیری درست، باید با دقت همه ی این نکات رو بررسی کنیم و با اهدافمون و شرایط کسب و کارمون هماهنگشون کنیم. همچنین می تونیم با کسانی که تجربه در این زمینه دارند مشورت کنیم تا تصمیم  بهتری بگیریم.

پیشنهاد می دهیم قبل از خواندن ادامه ی مقاله اگر واقعا قصد راه اندازی رستوران را داری ابتدا مقاله ی نکاتی که قبل از راه اندازی رستوران باید بدانید را حتما مطالعه کنید.

فرانچایز رستوران

فرانچایز رستوران

فرانچایز مثل یه قرارداد خاصیه که شما حق داری از نام و برند رستوران اصلی استفاده کنی. اینجوری سرمایه گذار بدون زحمت خودش یه رستوران با نام معروف میسازه و ازش پول درمیاره. ولی تصمیمات مهم تر، مثل آموزش ها، مکان و تکنولوژی ها هنوز بر عهده ی رستوران اصلیه.

اینجوری شما می تونید از مزایای یه فرانچایز استفاده کنید و از مدل های مختلفی که وجود داره، برای رشد و توسعه رستورانتون استفاده کنید. اما گاهی اوقات، رستوراندارها ترجیح میدن از این مسیر استفاده نکنن. برای اینکه تصمیم بهتری بگیرن، باید مزایا و معایب توسعه رستوران از طریق فرانچایز رو با هم مقایسه کنن. به همین دلیل، برای انتخاب درست، لازمه تمام جنبه ها رو در نظر بگیرن و با دقت بیشتری تصمیم بگیرن. مهم تر از همه، باید تصمیمی بگیرن که به رشد و موفقیت رستوران خودشون کمک کنه.

مزایای فرانچایز رستوران

مزایای فرانچایز رستوران

وقتی رستوران می خواد بزرگتر بشه، یکی از گزینه های خیلی خوب کنارش فرانچایز رستورانه. این کار باعث میشه که سرمایه گذارا به راحتی و با لذت، پولشون رو توی رستوران قرار بدن و سود خوبی کسب کنن. در ادامه براتون چند نمونه از مزایا رو توضیح میدم تا آخر مقاله همراه من باش.

1. سرمایه گذاری کمتر

فرانچایز رستوران واقعا می تونه بهت کمک کنه. با این کار می تونی سرمایه ی زیادی رو که برای راه اندازی نیاز داری رو کم کنی. اگر تصمیم بگیری که فرانچایز نشی، باید همه هزینه ها و ریسک های کار رو خودت بپذیری و این کار خیلی سخته.

اما با فرانچایز، سرمایه‌گذار می تونه حق استفاده از برند رستورانی که قبلا ایجاد شده رو بخره و اینجوری درآمد خوبی برات ایجاد میشه. همچنین بخشی از سرمایه توسط سرمایه‌گذار دیگه به اشتراک گذاشته میشه که مشکلات مالیت رو کاهش میده. این انتخاب، سود خوبی برای هر دو طرف داره و باعث می شه که برند رستورانت همیشه موفق باقی بمونه.

پس فرانچایز یه انتخاب خیلی خوبه و میتونه بهت کمک کنه تا رستورانت همیشه به عنوان بهترین، عمل کنه و برندت ماندگار باشه.

اگر علاقه به راه اندازی رستوران داری اما سرمایه کافی نداری مقاله ی نحوه دریافت وام راه اندازی رستوران را مطالعه کنید.

2. وفاداری در فرانچایز

فرانچایز یه روش خوبه که بهت کمک میکنه کارتو توی چندین جا به طور همزمان انجام بدی، بدون اینکه زحمت زیادی بکشی . به این ترتیب برندت در چندین شهر و منطقه پخش میشه و شناخت بیشتری از برندت تو ذهن مشتری ها ایجاد میشه.

حالا مشتری ها هم بیشتر با برندت آشنا میشن و بهتر میفهمن که چه خدماتی ارایه میدی. این میتونه خیلی به فروشت کمک کنه. همچنین می تونه وفاداری مشتری ها نسبت به کسب و کارت رو تقویت کنه و احتمال اینکه بعضی از مشتری ها، مشتری دائمیت بشن بالا بره.

فرانچایز بهت این امکان رو میده که به سرعت و با هزینه های کمتر به مشتریان هدفت دسترسی پیدا کنی. این یعنی میتونی دسترسی به بازارهای مختلف رو بگیری و فروشت رو افزایش بدی.

3. بازاریابی طبیعی

این روزها رستوران ها هر روزه با تعداد بیشتری به وجود می‌آیند. اینجوری شد که یک برنامه بازاریابی مناسب می تونه رستورانتون رو به سرعت محبوب کنه یا اوضاعشو به هم بریزه. اما بازاریابی خودش خیلی هزینه بره، ولی بهترینش بازاریابی طبیعی و ارگانیکه. وقتی رستورانتون به صورت طبیعی به مشتریان بالقوه اش دسترسی پیدا میکنه، تبلیغات کلامی و هزینه های مربوط به بازاریابی خیلی موثرتر از همون پولی که خرج کردی میشه. بازاریابی طبیعی هزینه‌ای برات نداره، اما چالش‌های خودش رو داره.

حالا وقتی رستورانتون رو از طریق فرانچایز گسترش می دهید، یه شبکه ی خوب از افراد که بازاریابی طبیعی و ارگانیک براتون انجام میدن، تشکیل می دهید. این شبکه شامل فرانچایزها هستن. همونطور که گفتم، احساس مالکیتی که از طریق سرمایه گذار به وجود میاد بیشتر از احساس مالکیتیه که از طریق استخدام یه مدیر به وجود میاد. به همین دلیل صاحبان حق امتیاز، بیشتر تمایل دارن درباره ی رستورانشون حرف بزنن و دیگران رو هم برای بازدید از رستورانشون تشویق کنن. این باعث ایجاد جریانی از بازاریابی دهان به دهان میشه.

همچنین با توجه به اینکه توسعه از طریق فرانچایز معمولا توی شهرهای جدید و بازارهای بکر اتفاق میافته، برنامه ای برای بازاریابی محلی می تونه رستورانتون رو در بین افراد محلی معروف کنه. به این ترتیب بیشترین بهره وری از تلاش هاتون رو می بینی و رستورانتون بازدهی بیشتری می گیره. به خاطر همین موارد، فرانچایز یک راه خوب و کارآمد برای گسترش رستورانتونه.

4.تخصیص بهتر منابع

خب، همونطور که قبلا گفتم، وقتی از طریق فرانچایز رستورانتو گسترش میدی، خیلی از منابع سرمایه گذارت رو می تونی صرفا برای رشد و توسعه ی کسب و کارت بذاری. اینجوری می تونی پولت رو برای بهتر کردن تکنولوژی هات صرف کنی، محصولاتتو نوآوری کنی و حتی بهترین روش‌های بازاریابی رو در نظر بگیری. با داشتن منابع محدود، ازشون بهترین بهره وری رو می‌تونی داشته باشی، چون بار گسترش و توسعه رستورانت رو با سرمایه گذاران دیگه تقسیم کردی که الان وظایف روزانه رو به جای تو انجام میدن. اینجوری شما می تونی به اون چیزایی که واقعا مهم هستند تمرکز کنی و انرژیت رو برای بخش های استراتژیکت بذاری. این یعنی گسترش برندت با حداکثر بهره وری و کمترین زحمت.

معایب فرانچایز رستوران

معایب فرانچایز رستوران

حالا دوست من، این همه حرف زدیم و این موضوع مهم رو بررسی کردیم که چرا رستوران ها از طریق فرانچایز گسترش پیدا می کنند. اما واقعیتش اینه که همیشه همه چیز ایده آل نیست و بعضی نقاط ضعف هم وجود دارند. به همین دلیله که گاهی اوقات میگن ، افراد به رستوران هایی که از این روش گسترش یافته، نمی روند. برای مثال، سیستم فرانچایز همچنان ممکنه معایبی داشته باشه که نیاز به در نظر گرفتنشون داریم. پس همیشه بهتره که تصمیم گیری هامون رو با دقت و دانش بیشتری بگیریم. چون زمانی که معایب رو به درستی بشناسیم، می تونیم راه حل های بهتری برای مشکلاتمون پیدا کنیم. هر چیزی که بهتر شناخته بشه، بهتر میشه!

1.کنترل مشترک در فرانچایز

میدونم که برات مهمه که نسبت به برندت احساس مالکیت کنی و حس خوبیه. ولی با اینکه این روش برای گسترش رستوران ها خیلی خوبه، یه چیزی هم هست که باید بهش توجه کنی. اونم اینه که وقتی فرانچایز رو انتخاب می کنی، مقداری از کنترلت رو باید به صاحب امتیاز محول کنی. یعنی تصمیمات فقط به دست تو نیست و باید با نظرات صاحبان امتیاز هم هماهنگ بشی. به همین خاطر، کمی کنترلت روی رستوران کاهش پیدا می کنه و تصمیم‌گیری ها به عوامل دیگه هم وابسته می شن. ولی اینم باید بگم که گاهی وقتا هم، این هماهنگی ها می تونه خیلی مفید و موثر باشه و کمک کنه که کسب و کارت بهتر پیش بره. به همین دلیله که واقعا مهمه که با هم توافق و همکاری خوبی داشته باشیم. چون وقتی همه دست به دست هم بدن، چیزهای خوبی می تونیم بسازیم.

 2.ریسک از دست دادن سازگاری و ضعیف شدن برند

وقتی تصمیم می گیری که رستورانت رو تحت فرانچایز بزاری، یه نکته مهمه که باید در نظر بگیری. دیگه نمی تونی مثل قبل، همه‌چیز رو خودت کنترل کنی. این ممکنه باعث شکافی توی کیفیت غذا و خدمات بشه که اون به مشتری نشون میده. توصیه ی ما اینه که وقتی به فرانچایز می پیوندی، با صاحبان امتیاز هماهنگی خوبی داشته باشی. اینطوری می تونیم با هم یکپارچگی خوبی در محصولات و خدماتمون ایجاد کنیم و مشتری های عزیزمون رو حفظ کنیم. اگه مشتری ببینه که غذاها یا خدمات رستورانت با هم تفاوت دارند، اعتمادشون از بین میره و شاید دیگه به ما سر نزنن. و این نه تنها برای ما بلکه برای کسب و کارمون هم ضرر داره. پس بهتره همه با هم همکاری کنیم تا بتونیم رستورانمون رو با کیفیت و محبوبیت بالا حفظ کنیم.

3.داشتن مسئولیت پشتیبانی

وقتی رستورانمون رو به فرانچایز بدیم، مسئولیت ها کمی کمتر میشه، اما برخی از کارها همچنان باهامونه. باید هنوز از پشتیبانی فنی کامل برخوردار باشیم. انتخاب مکان، دستگاه ها، تبلیغات و منوی غذا همه جز کارهایی هستن که باید خودمون مسئولیتشون رو بپذیریم. وقتی فروشگاه ها تحت مالکیت خودمونن، حس خاصی از عملکرد داریم و دیدگاه خودمون رو در کارها اعمال می کنیم. اما وقتی به فرانچایز میرسیم، بعضی تصمیمات دست‌ خودمون نیستن و این کار کمی سخت تر میشه. و مهمتر از همه، ثبات برند ما بستگی به اون کارهای پشتیبانی داره که مهارت داریم.

 4.افزایش ریسک سرقت های داخلی

باید بگم که مدل فرانچایز اگرچه حس مالکیت رو تقویت می کنه، ولی واقعیتش خیلی آسون نیست. برای مالکان و کارکنان رستوران ها، ممکنه دزدی هایی رخ بده که خیلی سخت میشه شناساییشون کرد. این دزدی ها خیلی حرفه ای انجام می شن و بدون دستگاه های خاص ضد دزدی، سخته اونارو کشف کنیم. گزارشات نشون میدن که تقریبا 4 درصد هزینه های غذا به سرقت میره و چیز دیگه ای که اذیت میکنه اینه که زمان وقوع دزدی ها پیش بینی نمیشه. این مشکل تمام رستوران ها رو تهدید می کنه و باید بهش دقت کنیم. پس لازمه که در مورد دزدی از رستوران های فرانچایزی هم فکر کنیم و راه حل های مناسب رو پیدا کنیم که بهترین کار رو انجام بدیم. با هم مشکلات رو حل می کنیم و بهترین راه حل ها رو پیدا می کنیم.

5.دشواری برای نوآوری

توجه کن که در مدل فرانچایز، مسئولیت و مالکیت بین تو و سرمایه گذارا تقسیم میشه تا به هدفای کسب و کارت برسی. ولی البته همیشه کارها به ایده آل نمیرسه سرمایه گذار دنبال سوده، تو دنبال طول عمر بالای برندت هستی. اینا به نظر ممکنه توی یک مسیر باشن ولی ممکنه با یکدیگر تداخل داشته باشن. وقتی میخوای نوآوری کنی، ممکنه اول سود کمی داشته باشی ولی بعدا سودت بالا بره. اما صاحبان امتیاز اغلب نمیخوان با این مخاطره ها سر و کار داشته باشن که باعث میشه احتمال ریسک و کنارگذاشتن نوآوری ها بیشتر بشه.

جمع بندی:

مهم نیست که فرانچایز یا هر روش دیگه ای رو انتخاب کنی. همه روش ها مزایا و معایب خودشون رو دارن. اینکه چه راهی رو انتخاب می کنی بستگی به شرایط و عوامل مختلف داره. اما با دقت و مقایسه ی مزایا و معایبشون می تونی تصمیمتو انتخاب کنی. امیدوارم این لیست از مزایا و معایب فرانچایز بهت کمک کرده باشه و مشکلاتت رو حل کنی. بهترین‌ها رو برات آرزو می کنم! 😊

 

جهت مشاوره قبل از راه اندازی کسب و کار خود و فرانچایز مجموعه های دیگر می توانید از طریق باکس ذیل با ما در ارتباط باشید.

 

نام و نام خانوادگی(ضروری)
شغل شما(ضروری)

منبع: آکو

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



محصولات جدید

جستجو کنید ...

تحلیل وضعیت فعلی کسب و کار شما

با پر کردن پرسشنامه ذیل از وضعیت موجود در کسب و کارتان مطلع شوید.