داستان باورنکردنی موفقیت برند مک دونالد

مک دونالد

خواندن این مطلب

11 دقیقه

زمان میبرد!

داستان باورنکردنی موفقیت برند مک دونالد

مک دونالد، بزرگترین زنجیره فست فود در جهان است. اولین شعبه این رستوران در سال ۱۹۴۸ توسط دو برادر به نام های ریچارد و موریس مک دونالد در سن‌ رناردینوی کالیفرنیا افتتاح شد. منوی اولیه این رستوران شامل همبرگر، چیزبرگر، سیب زمینی سرخ‌کرده و نوشابه بود تا غذاهای ارزان را به سرعت به مشتریان تحویل دهند. لوگوی اولیه این رستوران شامل یک همبرگر با یک کلاه سرآشپز بود و نام آن “اسپیدی” بود. در سال ۱۹۶۲، این لوگو به منحنی های خمیده طلایی تغییر کرد و در سال ۱۹۶۸ به شکل یک M بزرگ با نوشته “Mcdonald’s” طراحی شد. امروزه، این رستوران بیش از ۳۶۹۰۰ شعبه در سراسر جهان دارد.

اگر تمایل به فرانچایز رستوران دارید، خواندن مقاله ی هر آنچه از فرانچایز رستوران نمی دانید می توانید راهنمای خوبی برای شما باشد، خواندن آن را به شما پیشنهاد می دهیم.

داستان شکل‌گیری برند مک دونالد

 

در صورت تمایل می توانید مقاله ی  داستان حیرت آور موفقیت فیل نایت را مطالعه کنید.

داستان شکل‌گیری برند مک دونالد

خانواده مک دونالد در اواخر دهه 1930 از منچستر به هالیوود مهاجرت کردند. ریچارد و موریس مک دونالد به عنوان کارکنان پشت صحنه در استودیوی فیلم استخدام شدند. پدرشان، پاتریک مک دونالد، در سال 1937 یک کیوسک غذا در نزدیکی فرودگاه مونروویا کالیفرنیا راه اندازی کرد. ابتدا منوی این رستوران کوچک تنها شامل ساندویچ هات داگ بود. بعدا ساندویچ همبرگر با قیمت 10 سنت و نوشیدنی آب پرتقال نامحدود با قیمت 5 سنت به منوی رستوران اضافه شد. در سال 1940، ریچارد و موریس مک دونالد این کیوسکِ فروش ساندویچ را به سن برناردیوی کالیفرنیا منتقل کردند و آن را “McDonald’s Bar-B-Que” نامیدند. منوی غذایی شامل 25 نوع غذا بود و بیشتر آن ها غذاهای کبابی بودند.

شیوه ارایه غذا در این رستوران به این شکل بود که مشتریان در داخل خودروهایشان در پارکینگ می نشستند و سفارش آن ها توسط پیشخدمتان گرفته و به آن ها تحویل داده می شد.

در سال 1948، این دو برادر متوجه شدند که بیشترین سود را از فروش همبرگر به دست می آورند. آن ها تصمیم گرفتند منوی خود را تغییر دهند و این بار فقط همبرگر، چیزبرگر، چیپس سیب زمینی، قهوه، نوشیدنی های بدون الکل و کیک سیب را در منوی خود قرار دهند. در همان سال اول، آن ها تغییرات اساسی در رستوران ایجاد کردند. چیپس سیب زمینی و کیک سیب جای خود را به سیب زمینی سرخ شده و میلک شیک دادند. همچنین، رستوران از حالتی که غذا را در داخل ماشین ها سرو می کردند، تغییر کرده و به سرو خودپرداز تبدیل شد.

آن ها همچنین آشپزخانه رستوران خود را به گونه ای طراحی کردند که بیشترین بهره‌ وری را داشته باشد. نام رستوران هم به “مک‌دونالدز” تغییر کرد و چند ماه بعد مجددا بازگشایی شد.

ریچارد و موریس در سال ۱۹۵۲ تصمیم گرفتند که ساختمان رستوران خود را با هدف افزایش بهره وری و داشتن ظاهر زیباتر تغییر دهند. آن ها برای طراحی ساختمان خود آگهی پخش کردند و با حداقل ۴ معمار مصاحبه کردند و در نهایت استنلی کلارک مستون را انتخاب کردند.

ریچارد، موریس و مستون با هم همکاری کرده و طراحی جدید ساختمان رستوران را انجام دادند. آن ها نقشه ی رستوران را در ابعاد واقعی طراحی کردند و از گچ روی زمین تنیس نزدیک خانه ی مک دونالد ها استفاده کردند.

برای ساختمان جدید رستوران از موادی مانند سرامیک های قرمز و سفید، فولاد ضدزنگ، ورقه های فلزی با رنگ های روشن، شیشه و نئون های قرمز، سفید، زرد و سبز استفاده شد. همچنین لوگوی رستوران که همبرگری با کلاه سرآشپز روی سرش بود یا همان “اسپیدی” را با استفاده از چراغ های متحرک نئون طراحی کردند.

همچنین، آن ها از تکنیک های بازاریابی استخراج شده از رستوران مک دونالد استفاده کرده و آن را به یک زنجیره ی فست فود تبدیل کردند. آن ها وسایل گرمایشی را کاهش دادند تا مشتریان نتوانند برای مدت طولانی در رستوران بمانند. صندلی های رستوران به گونه ای طراحی شده بودند که مشتریان به راحتی به غذای خود دسترسی داشته باشند و غذا را سریع تر مصرف کنند. همچنین، فاصله بین صندلی ها بیشتر از حد معمول بود تا به مشتریان امکان صحبت کردن با یکدیگر را نداده و آن ها را تشویق به سرعت در خوردن غذا کند.

استراتژی های مک دونالد در طراحی و عملکرد رستوران ها توسط بسیاری از شرکت های دیگر نیز به کار گرفته شده است. برگر کینگ، یکی از رقبای قدرتمند مک دونالد، از استراتژی های مشابهی برای جذب مشتریان استفاده کرده است. آن ها نیز  تاکید بر سرعت خدمات، استفاده از مواد با کیفیت، و طراحی مناسب فضا تمرکز کرده اند.

وایت کسل نیز در زمینه طراحی رستوران ها و استراتژی بازاریابی از الهام مک دونالد استفاده کرده است. آن ها همچنین به ایجاد تجربه ای سریع و مطلوب برای مشتریان تمرکز کرده و استفاده از فناوری برای بهبود فرآیند سرویس دهی را در نظر گرفته اند.

در اواخر سال 1953، برادران مک دونالد تصمیم گرفتند حق امتیاز را به عنوان راهی برای راه اندازی شعبه های جدید از رستوران خود به دیگران بدهند. اولین فردی که حق امتیاز رستوران مک دونالد را خریداری کرد، نیل فاکس، یک توزیع کننده شرکت نفت جنرال بود.

پس از آن، در سال 1954، راجر ویلیامز و بردت لاندن نیز حق امتیاز را خریداری کردند. آن ها نیز شعبات خود را با استفاده از حق امتیاز ایجاد کردند. قدیمی ترین شعبه رستوران مک دونالد امروزه نیز به تاسیس آن دو نفر (ویلیامز و لاندن) برمی گردد. این شعبه مجبور نشد تا به تغییرات جدید مک دونالد وفادار باشد زیرا از طریق شرکت مک دونالد حق امتیاز را نخریده بودند.

در سال 1954، ری کراک، فروشنده مخلوط کن های میلک شیک، متوجه شد که در یکی از شعب رستوران مک دونالد در سن برناردینو، 8 دستگاه از مخلوط کن های او استفاده می شوند. او به همراه دوستش چارلز لوییس به رستوران مک دونالد رفت و به برادران مک دونالد پیشنهاد دادند تا در کشورهای دیگر نیز شعبات خود را راه اندازی کنند. در ابتدا، برادران تردید داشتند، اما در نهایت کراک موفق شد آن ها را قانع کند که مدیریت و مسئولیت راه اندازی شعبات خارج از کشور را به عهده بگیرد. طبق قراردادی که با هم بستند، نیمی از درآمد فروش شعبات به برادران مک دونالد تعلق می گرفت.

اولین شعبه مک دونالد در سال 1955 در نزدیکی شیکاگو افتتاح شد. طراحی رستوران با استفاده از رنگ های زرد، سفید، قهوه ای تیره و قرمز صورت گرفت. این رنگ ها در تمام شعبات زنجیره مک دونالد استفاده شدند.پس از افتتاح اولین شعبه، رستوران های مک دونالد به آرامی رشد کردند.

در سال ۱۹۵۸، تعداد شعبات رستوران های مک دونالد به ۳۴ عدد رسید. اما در سال ۱۹۵۹، ری کراک تلاش کرد تا تعداد شعبات را به صورت قابل توجهی افزایش دهد. در این سال، وی ۶۸ رستوران جدید را راه اندازی کرد و تعداد کل شعبه ها به ۱۰۲ عدد افزایش یافت.

در همین بازه زمانی، ری کراک وقتی فهید که برادران مک دونالد حق امتیاز را به یک شرکت بستنی سازی فروخته اند بسیار عصبانی شد. او بسیار ناراضی بود و مجبور شد تا مبلغ پنج برابر خرید حق امتیاز (که ۲۵ هزار دلار بود) را به شرکت بستنی سازی بپردازد تا حق امتیاز را دوباره به دست آورد.

از آن زمان به بعد، رستوران های مک دونالد به سرعت گسترش یافتند و شبکه ای بزرگ از شعبات در سراسر جهان شکل گرفت. طرح ها و منوها با گذر زمان تغییر کردند و مک دونالد به یکی از بزرگترین و مشهورترین زنجیره های رستورانی جهان تبدیل شد.

مک دونالد به عنوان یکی از برترین رستوران های زنجیره ای جهان، با استفاده از استراتژی های تبلیغاتی و نوآورانه توانست به موفقیت بسیاری دست یابد. در اوایل دهه ۶۰، با استخدام کراک و شروع چندین کمپین تبلیغاتی، مک دونالد توانست فروش خود را چند برابر کند و به سرعت رشد کند.

استفاده از لوگوی منحنی شکل طلایی و معرفی رونالد مک دونالد به عنوان یک شخصیت دلقک با موهای قرمز، برای جذب بچه ها و سرگرم کردن آن ها بود. این استراتژی باعث شد که بچه ها به برند مک دونالد علاقه مند شوند و از طریق آن ها خانواده ها را نیز به رستوران جذب کند.

از سال ۱۹۷۵، مک دونالد نیز با راه اندازی سرویس خرید از داخل ماشین، تجربه ی آسان و سریعی را برای مشتریان فراهم کرد. این سرویس به مشتریان امکان می دهد بدون نیاز به پیاده شدن از ماشین، سفارش خود را ثبت کنند و در عرض زمان کمتر از ۵۰ ثانیه غذای خود را دریافت کنند.

همچنین، ارایه ی وعده های غذایی شاد و اسباب بازی برای بچه ها نیز از عوامل مهمی بود که به رشد و موفقیت مک دونالد کمک کرد. این رستوران با ایجاد یک محیط سرگرم کننده برای بچه ها، توانست جذابیت بیشتری برای خانواده ها ایجاد کند و آن ها را به سمت مک دونالد جذب کند.

در طول سال ها، مک دونالد توانست شعبات خود را به طور بزرگی در سراسر جهان گسترش دهد. اولین شعبه ی خارجی مک دونالد در سال ۱۹۶۷ در کانادا افتتاح شد و پس از آن، شعبه های بسیاری در کشورها و شهرهای مختلف از جمله ژاپن، آلمان، انگلستان و فرانسه تأسیس شدند. این رشد چشمگیر نشان دهنده محبوبیت و موفقیت برند مک دونالد در سطح جهانی بود.

ریچارد و موریس مک دونالد

ما به شما خواندن مقاله ی تحولی عظیم در دوبی با حضور شیخ محمد را برای مطالعه پیشنهاد می دهیم.

ریچارد و موریس مک دونالد

ریچارد و موریس مک دونالد، بنیانگذاران اصلی رستوران های مک دونالد، در خانواده ای فقیر در منچستر متولد شدند. پدر و مادر آن ها به عنوان مهاجران ایرلندی به انگلستان آمده بودند. آن ها در دهه ۱۹۳۰ به همراه خانواده شان با آرزوی کسب ثروت و موفقیت به آمریکا مهاجرت کردند.

بعد از مدتی، ریچارد و موریس تصمیم گرفتند که رستورانی راه اندازی کنند که غذاهای ارزان، سریع و با حجم کمی ارایه دهد. به این ترتیب، در سال های ۱۹۴۰ رستوران اول مک دونالد را تأسیس کردند. این رستوران ها به سرعت شهرت و محبوبیت بسیاری کسب کردند و به یکی از معروف ترین فست فودهای آمریکا تبدیل شدند.

در سال ۱۹۶۱، ریچارد و موریس تصمیم گرفتند برند مک دونالد را به ری کراک، یک کارآفرین و سرمایه‌گذار در زمینه تبلیغات و بازاریابی، بفروشند. این قرارداد به آن ها اجازه داد مالکیت سهمی در شرکت را حفظ کنند و همچنین به منظور توسعه بیشتر برند، از تخصص و تجربه ری کراک بهره برداری کنند.

در سال ۱۹۷۱، موریس مک دونالد در سن ۶۹ سالگی به دلیل سکته قلبی درگذشت. ریچارد نیز در سال ۱۹۹۸ و در سن ۸۹ سالگی درگذشت. با این حال، میراث مک دونالد تاکنون در صنعت رستوران های زنجیره ای و فست فود جهان به یادگار مانده است.

ری کراک و مک دونالد

ری کراک

 ری کراک در سال ۱۹۰۲ متولد شده است، اصلی ترین فعالیت و موفقیت او در صنعت رستوران های مک دونالد بود. او به عنوان یک فروشنده مخلوط کن های میلک شیک در جنگ جهانی دوم مشغول به کار بود و بعدها به طور تصادفی با برادران مک دونالد آشنا شد.

پس از خرید برادران مک دونالد از مخلوط کن های میلک شیک او  ، ری کراک به آن ها پیشنهاد داد که حق امتیاز راه اندازی شعبات جدید مک دونالد را از او بخرند. سپس در سال ۱۹۵۵، ری کراک به عنوان مدیر و همچنین همکار اصلی برادران مک دونالد وارد کسب و کار شد. او در طول سال ها به توسعه مک دونالد و تبدیل آن به یک رستوران زنجیره ای بزرگ پرداخت.

نسبت به بیسبال، ری کراک هیچگونه ارتباط مستقیم نداشت و تیم ورزشی خاصی را خریداری نکرد. جمله «همبرگر آینده ی بهتری نسبت به بیسبال دارد» که به نام ری کراک نسبت داده می شود، بیشتر یک اظهارنظر و شعار تبلیغاتی است و مرتبط با موفقیت های و رشد شرکت مک دونالد است.ری کراک در سال ۱۹۸۴ در سن ۸۱ سالگی به دلیل سکته قلبی درگذشت.

 

وضعیت کنونی مک دونالد در بازار

وضعیت کنونی مک دونالد در بازار

بعد از درگذشت ری وهن، موسس شرکت مک دونالد، مدیریت شرکت به افراد و مدیران دیگری سپرده شد. در حال حاضر، استیو ایستربروک به عنوان مدیرعامل این شرکت فعالیت می کند. مک دونالد در ۱۲۰ کشور جهان شعبه دارد و هر روز برای ۶۸ میلیون نفر خدمات ارایه می دهد. تعداد کارمندان این شرکت در سراسر جهان بیش از ۳۷۵ هزار نفر است.

یکی از ویژگی های مک دونالد این است که منوی غذایی خود را بر اساس آداب و رسوم و فرهنگ هر کشور تغییر می دهد. این کار به منظور ارایه غذاهایی است که با ذائقه مردم هر منطقه سازگار باشد و به آن ها پاسخ دهد.

در سال‌ های اخیر، مک دونالد با بسیاری از پرونده های قانونی روبه‌رو شده است و تبلیغات منفی زیادی نیز درباره آن صورت گرفته است. استراتژی این شرکت برای مقابله با چالش ها این است که نگرانی های موجود را قبول کند و سعی کند آن ها را برطرف کند. به عنوان مثال، یکی از این چالش ها نگرانی مردم درباره تأثیر محصولات مک دونالد بر سلامتی آن ها بوده است. به منظور رفع این نگرانی ها، مک دونالد شورای مشورت جهانی (GAC) را تشکیل داده است. GAC یک تیم بین‌المللی از متخصصان مستقل است که با همکاری مک دونالد به بررسی وضعیت تغذیه ی کودکان می پردازند.

این فعالیت ها منجر به اضافه شدن مواد غذایی سالم تری به منوی مک دونالد شده است، از جمله سالاد، میوه، آب سیب و شیر کم چرب. همچنین، مک دونالد به عنوان اولین رستوران در سال ۲۰۰۶ ارزش غذایی محصولات خود را در بسته بندی مواد غذایی خود مشخص کرد.

یکی از چالش های دیگری که مک دونالد در طول این سال ها با آن روبه‌رو شده است، شکایت از تاثیر بسته بندی محصولات بر جنگل های بارانی است. مک دونالد در سال ۱۹۹۰ به منظور حل این مشکل تعهد جهانی محیط زیست را به عمل آورد. این شرکت حجم زباله های خود را کاهش داده و به حفاظت از منابع طبیعی متعهد شده است. به همین دلیل، امروزه ۸۰ درصد از بسته بندی های مک دونالد از مواد تجدیدپذیر ساخته شده است.

به طور کلی، تبلیغات فعال، ارایه محصولات خلاقانه، بسته بندی جذاب و ارایه راه حل های هوشمندانه برای مقابله با چالش ها عواملی هستند که باعث شده اند رستوران های زنجیره ای مک دونالد پس از گذشت چندین دهه هنوز هم محبوبیت خود را حفظ کنند و تعداد شعب آن ها روز به روز افزایش یابد.

سخن پایانی داستان برند مک دونالد

موفقیت مک دونالد به عوامل مختلفی از جمله کیفیت غذا، قیمت های مقرون به صرفه، خدمات سریع و طعم عالی برمی گردد. این شرکت همچنین از تبلیغات و بازاریابی موثری برای تبلیغ برند خود استفاده کرد.مک دونالد در طول سال ها با انتقاداتی از جمله غذای ناسالم، استفاده از مواد اولیه ناسالم و تأثیر منفی بر محیط زیست مواجه شد. با این حال، این شرکت همچنان یکی از محبوب ترین برندهای فست فود در جهان است و  محبوبیت آن در سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

اگر نیاز به مشاوره در راه اندازی رستوران داشتید می توانید از فر م زیر با ما در ارتباط باشید.

 

نام و نام خانوادگی(ضروری)
شغل شما(ضروری)

منبع: آکو

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



محصولات جدید

جستجو کنید ...

جستجو پیشرفته محصولات

تحلیل وضعیت فعلی کسب و کار شما

با پر کردن پرسشنامه ذیل از وضعیت موجود در کسب و کارتان مطلع شوید.