تحولی عظیم در دوبی با حضور شیخ محمد

شیخ محمد

خواندن این مطلب

11 دقیقه

زمان میبرد!

تحولی عظیم در دوبی با حضور شیخ محمد

شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی و معروف به “معمار دبی نوین“، تغییرات بنیادینی در دوبی به وجود آورده است. از سال ۲۰۰۶ که به قدرت رسیده، اصلاحات عمده‌ ای در ساختار و دولت امارات متحده عربی را انجام داده است. این تغییرات باعث شده‌ اند که دوبی به یک قطب گردشگری در خاورمیانه تبدیل شود. درخواست صدور ویزای دوبی در سال های اخیر افزایش یافته است و نشان می‌ دهد که با استفاده از تدابیر هوشمندانه، دوبی توانسته است جذابیت خاص خود را به جهانیان نشان دهد و توریست‌ های زیادی را به خود جذب کند.

شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، سومین پسر از چهار پسر راشد بن سعید آل مکتوم است که، در تاریخ ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۹ در شهر دوبی به دنیا آمد. از کودکی، او با تخت نشستن پدرش آموزش‌ های لازم برای ورود به حکومت در آینده را فراگرفت. در سن چهار سالگی، با زبان عربی و تعالیم اسلامی آشنا شد و در سال ۱۹۶۹ به همراه عموزاده‌ اش به لندن سفر کرد و زبان انگلیسی را فراگرفت. به عنوان یکی از دانش‌ آموزان برتر، جایزه مشترک‌ الامنافع با شمشیر افتخار را دریافت کرد.

در سال ۱۹۹۵، شیخ محمد بن راشد به عنوان ولیعهد دبی انتخاب شد و پس از درگذشت برادر بزرگترش در تاریخ ۴ ژانویه ۲۰۰۶، به عنوان امیر دبی منصوب شد. او با استفاده از دانش و تجربیات خود، تلاش کرده است تا دوبی را به یک مرکز مالی و گردشگری بین‌ المللی تبدیل کند. به عنوان یکی از شخصیت‌ های برجسته در خلیج فارس و جهان عرب، شیخ محمد بن راشد آل مکتوم به عنوان یک رهبر و نوآور شناخته می شود و در طول سالیان متمادی اقدامات مهمی در حوزه‌ های مختلف شهرسازی، توسعه اقتصادی و آموزشی انجام داده است.

همسران شیخ محمد

همسران شیخ محمد

شیخ محمد، حاکم ۷۳ ساله دبی، در سال 1979 با شیخه هند بنت مکتوم بن جمعه آل مکتوم ازدواج کرد. از این ازدواج ۱۹ فرزند به دنیا آمدند. در سال ۲۰۰۴، او شاهدخت هیا بنت الحسین، دختر ملک حسین پادشاه پیشین اردن را به همسری خود انتخاب کرد. از این ازدواج نیز دو فرزند به نام الجلیله و زاید به دنیا آمدند. که در مجموع، شیخ محمد دارای هشت پسر و سیزده دختر است.

نقش شیخ محمد در جریانات سیاسی دبی

شیخ محمد، پس ازمنصوب شدن به عنوان ولیعهد دوبی در سال ۱۹۹۵، با اجرای پروژه‌ های مهم عمرانی، نقش بزرگی در توسعه دوبی داشت. سپس با تصدی حکومت دوبی، ایده‌ های خود را در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به عمل آورد. همچنین، شیخ خلیفه نایب رییس امارات متحده عربی شد و با توافق اعضای دیوان عالی امارات، شیخ محمد به نخست‌وزیری منصوب شد. او با اعلام استراتژی «چشم‌انداز ۲۰۲۱» و صدور دستور ملی برای اجرای آن، تحولات بنیادینی در دوبی ایجاد کرد.

یکی از تحولات مهمی که شیخ محمد در آن نقش داشت، حمایت از حقوق زنان و جنبش‌های فمنیستی بود. این نگرش باعث شد که زنان برای اولین بار در انتخابات پارلمانی امارات شرکت کنند. با حمایت شیخ محمد و فعالان بنیاد زنان، ۹ نفر از اعضای بنیاد زنان دوبی به پارلمان وارد شدند. شیخ زاید با این اقدام نشان داد که توسعه جامعه بدون حضور فعال زنان ممکن نیست و برابری حقوق زنان و مردان را تاکید کرد.

پروژه ی معروف شیخ محمد

خدمات محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی، در حوزه پیشرفت و مدرنیزه سازی کشورش بسیار قابل تحسین است. برخی از این خدمات شامل راه‌ اندازی شرکت هواپیمایی امارات، ایجاد «دی پی ورلد»، ساخت شهر اینترنت و شهر رسانه دبی، توسعه جزایر نخل دبی، ساخت هتل برج العرب و … می‌ شود. اما برج خلیفه به عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های او شناخته می شود. شیخ محمد خود اعتراف کرده است که ساخت این برج یک دستاورد ملی و نقطه عطفی در تاریخ و اقتصاد نه تنها برای اهالی امارات بلکه برای تمام عرب ها است.

شرکت هواپیمایی امارات

در سال ۱۹۸۵، شیخ محمد به عنوان رهبر امارات، دستور ساخت خط هوایی امارات را صادر کرد. این تصمیم به دلیل برخورد سیاست آسمان باز دوبی با گلف ایر اتفاق افتاد. شیخ محمد مسئولیت اداره این شرکت را به دایی خود، شیخ احمد بن سعید، واگذار کرد. با بودجه ای حدود ۷۵ میلیون دلار، این خط هوایی تاسیس شد.

در سال ۲۰۱۳، امارات، با خرید هواپیمای ایرباس A380 و بوئینگ ۷۷۷، بزرگترین سفارش هواپیما در تاریخ را ثبت کرد. مبلغ پرداختی این سفارش حدود ۹۹ میلیارد دلار بود. با این خرید، خط هوایی امارات به یکی از پیشرفته‌ ترین و مدرن‌ ترین خطوط هوایی جهان تبدیل شد.

دی پی ورلد

دی پی ورلد یکی از بزرگترین شرکت های حمل و نقل دریایی جهان است. این شرکت بیش از شصت پایانه دریایی در شش قاره دنیا دارد. فعالیت های دی پی ورلد شامل خدمات کشتی رانی، عملیات بنادر و خدمات لجستیکی است. در سال ۲۰۰۵، به دستور محمد بن راشد آل مکتوم، دی پی ورلد تأسیس شد. سپس در سال ۲۰۰۶ با خرید شرکت بزرگ پنیسولار اند اورینتال، به عنوان یکی از مهم‌ ترین شرکت های اپراتوری بنادر جهان شناخته شد.

شهر اینترنت و رسانه دوبی

شیخ محمد آل مکتوم تصمیم گرفت تا یک مرکز فناوری و منطقه آزاد تجاری را در دبی بسازد. این طرح با هدف ایجاد آزادی بیان برای رسانه ها و بهبود سرعت و کارآیی اینترنت، به منظور ایجاد منطقه آزاد تجارت الکترونیک توسعه یافت. شیخ محمد آل مکتوم حتی در زمانی که در سال ۲۰۰۷ به اتهام افتراء و حکم زندان محکوم شد، دستور صدور ممنوعیت بازداشت روزنامه نگاران را داد.

شهر اینترنتی دبی، در منطقه ساحلی جمیرا و نزدیکی منطقه تجاری جبل علی، به عنوان اولین منطقه آزاد تجارت الکترونیک در جهان ایجاد شد. این شهر بخش های مختلفی از جمله خدمات تجاری، توسعه نرم‌افزار، مشاوره و فروش، بازاریابی و تجارت الکترونیک دارد. بیش از ۱۹۵ شرکت جهانی مانند مایکروسافت، کامپک، اوراکل و غیره در این شهر حضور دارند. در حال حاضر، بیش از ۸۵۰ شرکت با تعداد حدود ۱۰۰۰۰ کارمند در این شهر فعالیت می کنند. این شهر اینترنتی دبی در سال ۲۰۱۱ به عنوان مهم ترین منطقه آزاد جهان شناخته شد.

علاقه شیخ محمد به هنر و ورزش

شیخ محمد بن راشد مکتوم یک شخصیت مشهور در امارات متحده عربی است. او به عنوان یک علاقه مند به فرهنگ و هنر عرب شناخته می شود. شیخ مکتوم با نام مستعار “سلیت” همچنین شعر می‌ نویسد و توسط شاعر معروف فتال العرب برای تحریک علاقه‌ اش به ادبیات و شعر حمایت می‌ شود.

با توجه به علاقه و احترام شیخ مکتوم به ادبیات، او در سال ۱۹۹۸ تصمیم به ایجاد یک مرکز غیرانتفاعی گرفت. هدف این مرکز افزایش شناخت جامعه اماراتی از آداب و رسوم مذهبی و فرهنگی بود. با شعار “درهای باز، ذهن‌های باز“، شیخ مکتوم سعی کرد فضایی دوستانه برای برقراری ارتباط بین مردم امارات و گردشگران ایجاد کند و تبادل مثبت فرهنگی را ترویج دهد، و این هدف با موفقیت به دست آمد.

علاقه شیخ مکتوم به ورزش نیز باید ذکر شود. او از سنین کودکی علاقه‌مند به سوارکاری و شکار بوده است. استعداد طبیعی او به همراه آموزش‌ هایی که دریافت کرده، باعث شده است که امروزه به عنوان یکی از شخصیت های برجسته در مسابقات اسب‌ دوانی بین‌المللی شناخته شود.

شایان ذکر است که شیخ مکتوم یکی از بزرگترین پرورش‌ دهندگان اسب در جهان است. او مزارعی در استرالیا، ایرلند و انگلیس دارد. همچنین، شیخ مکتوم همواره در حمایت از مؤسسات فرهنگی و ورزشی پیشگام بوده است. به همین دلیل، در پروژه‌ هایی برای کمک به کشورهای در حال توسعه مانند مصر، اردن، فلسطین و یمن مشارکت کرده است.

مقدار دارایی شیخ محمد

مقدار دارایی شیخ محمد

به گزارش مجله فوربس در ژوئن ۲۰۱۰، ثروت شیخ مکتوم شاه امارات به تخمین ۱۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسید. البته ارقام مختلفی از ثروت او منتشر شده است، که بین ۴ تا ۱۸ میلیارد دلار قرار دارد. با این حال، شیخ محمد قسمت قابل توجهی از ثروت خود را برای کارهای خیریه و توسعه بنیادهای مختلفی مثل بنیاد محمد بن راشد آل مکتوم که یک بنیاد آموزشی در خاورمیانه است، صرف می کند. او در سال ۲۰۰۳ شهری به نام “دوستانه دوبی” بنا کرد که به تدریج به بزرگترین مرکز تدارکات جهان برای کمک های انسانی تبدیل شد. این مرکز در حال حاضر توسط ۹ آژانس سازمان ملل، ۵۰ اپراتور تجاری و سازمان های غیر دولتی استفاده می‌ شود.

رابطه شیخ محمد با ایران

شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، امیر دوبی، در یک مراسم خصوصی اظهار داشته است: “من ایران را دوست دارم. فرهنگ و تمدن آن را دوست دارم و به آن ارج می نهم. من شیعه را دوست دارم و هیچگاه نمی خواهم در کشورم جایی برای بحث‌های شیعه-سنی وجود داشته باشد.”

علاوه بر این، در مصاحبه‌ ای با بی‌ بی‌ سی در سال ۲۰۱۴، امیر دوبی، به عنوان یکی از حکام کشورهای عربی، خواستار لغو تحریم‌ها علیه ایران شد و بر تمایل خود به برقراری روابط بهتر با ایران تأکید کرد. این سخنان او مورد واکنش منفی سایر سران امارات قرار گرفت.

علاوه بر این، شیخ محمد بن راشد به عنوان نخست‌ وزیر امارات متحده عربی، در مقابل سایر امارات‌ ها، به ویژه ابوظبی، تلاش کرد تا کشورش را در برابر تحریم‌ های جامعه جهانی علیه ایران نگه دارد. او تا آخرین لحظه تمایل داشت تا تحریم‌ ها علیه ایران را اجرا نکند، حتی با وجود همکاری نهایی امارات با طرف آمریکایی امیرنشین تحت حاکمیت او، دوبی. در واقع، شیخ محمد بن راشد تا زمان آخرین لحظه همکاری با ایران را حفظ کرد.

وی همچنین اولین امیر امارات است که پس از انقلاب اسلامی در ایران، در سال ۲۰۰۸ به ایران سفر کرد و با مقام‌ های ایرانی از جمله رئیس‌جمهور وقت ایران، محمود احمدی‌نژاد، دیدار و گفتگو داشت.

خاطره جالب شیخ محمد

خاطره جالب شیخ محمد

در سال 1980، شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی، در جلسه‌ ای با مقامات عربی حضور داشت. در این جلسه، همه درباره جنگ ایران و عراق و بحران فلسطین صحبت می‌ کردند. اما شیخ محمد بن راشد آل مکتوم تصمیم گرفت به جای این بحث‌ ها، به توسعه منطقه و تبدیل شهر خود به مقصد گردشگری فکر کند.

بعضی از مقامات عربی به این پیشنهاد عکس العمل جالبی نشان دادند. یکی از آنان پاسخ داد که به این صورت سخن می‌ گفت: “چه ارزشی در شهر شما وجود دارد که بتوان آن را به یک مقصد گردشگری تبدیل کرد؟ آیا چیزی جز صحراهای خشک و داغ، دریاچه های شور و شن‌ های گرم نیست؟”

احتمالاً هر کس دیگری به جای من فکر می‌ کرد که چه حرف احمقانه‌ ای زده ام. بدون شک، شهر و کشور من چه جاذبه‌ هایی برای گردشگران دارد؟

اما شیخ محمد بن راشد آل مکتوم این توهم را نادیده گرفت و حتی آن را به چالشی برای خود تبدیل کرد. او با عمل به سخنان خود، به وزیری که طعنه زده بود پاسخ داد.

با شروع ساخت دوبی، او اقداماتی را آغاز کرد. او شرکت هواپیمایی را تأسیس کرد و سعی کرد سرمایه گذاری خارجی جذب کند. او در امتیازات سرمایه گذاران صرفه جویی کرد و شهرش را به یک بهشت سرمایه گذاران تبدیل کرد. هتل ها به تعداد زیاد ساخته شدند و صحرای خشک نیز به زمینی گران بها تبدیل شد. او تلاش کرد تا تفریحاتی که گردشگران به دنبال آن بودند، را با بهترین کیفیت فراهم کند.

چند سال بعد، همان وزیر عربی که سخنان شیخ محمد را مسخره کرده بود، برای تعطیلات به همراه خانواده به شهر دوبی آمد.

اگر تمایل دارید بطور کامل با داستان زندگی شیخ محمد آشنا شوید به شما خواندن کتاب مدیریت و رهبری به سبک شیخ محمد نوشته ی یاسر جرار را پیشنهاد می کنیم.

خرید کتاب مدیریت و رهبری به سبک شیخ محمد

 

تحولات امارات دوران شیخ خلیفه

در دوران حکومت شیخ خلیفه، تغییر بزرگی در تاریخ امارات رخ داد که به عنوان “معجزه اقتصادی” شناخته می شود. این تحول باعث شد که امارات از یک کشور محافظه‌کار به یک کشور تأثیرگذار در روند تحولات منطقه ای و جهانی تبدیل شود. تولید ناخالص داخلی امارات از ۵/۶ میلیارد درهم در سال ۱۹۷۲ به ۱۲/۲۹۳ میلیارد درهم در سال ۲۰۰۳ و ۱۵۴۵ میلیارد درهم در سال ۲۰۲۰ افزایش یافت. به عبارت دیگر، نرخ رشد اقتصادی امارات از زمان تأسیس کشور به طور میانگین سالیانه ۱۳ درصد بود. از جمله اقدامات شیخ خلیفه، آموزش مردم امارات به صورت جامع بود.

شیخ خلیفه علاوه بر این، بر آموزش مردم امارات تأکید داشت. او باور داشت که آموزش مناسب برای همه اماراتی ها ضروری است، تا بتوانند به نیروهای سازنده تبدیل شوند. آموزش هدف اصلی کشور بود. علاوه بر این، در دوره حکومت شیخ خلیفه، حدود شش هزار ساختمان مهم در امارات ساخته شد. همچنین باید یادآوری کرد که هزاران واحد مسکن رایگان برای شهروندان کشور ساخته شد، از جمله ساخت ۱۵ هزار واحد مسکن رایگان در سال ۱۹۹۱.

جمع بندی:

آموزش، یکی از عوامل اصلی برای رسیدن به موفقیت است. شیخ محمد با آموزش افراد و بهره برداری از توانمندی هایشان، توانست شهر دبی را به یک مقصد گردشگری تبدیل کند. یکی از دلایلی که مردم به او احترام می گذاشتند، رهبری مناسب شیخ محمد بود. چراکه یک رهبر قوی و مناسب، می تواند بر دل ها نفوذ کند و رشد اقتصادی کشور را چند برابر کند. بنابراین، آموزش در هر زمینه ای ضروری است.

 

برای مشاوره می توانید از طریق باکس ذیل با ما در ارتباط باشید.

 

 

 

نام و نام خانوادگی(ضروری)
شغل شما(ضروری)

 

 

منبع : mrdesigning.net

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



محصولات جدید

جستجو کنید ...

جستجو پیشرفته محصولات

تحلیل وضعیت فعلی کسب و کار شما

با پر کردن پرسشنامه ذیل از وضعیت موجود در کسب و کارتان مطلع شوید.