شرح شغل مدیر توسعه کسب و کار
مدیر توسعه کسب و کار (Business Development Manager) یکی از اعضای کلیدی تیم مدیریت شرکت است. وظیفه اصلی این شخص، پیدا کردن فرصتهای جدید برای رشد و گسترش کسب و کار است. به طور کلی، این شخص با بررسی بازار و رقبا، تحلیل و تعیین نیازهای مشتریان و بررسی فرصتهای جدید، سعی میکند تا راهکارهایی برای رشد و گسترش کسب و کار پیدا کند.
برخی از وظایف و مسئولیتهای مدیر توسعه کسب و کار عبارتند از:
- بررسی و تحلیل بازار و رقبا
- شناسایی فرصتهای جدید در بازار
- تعیین نیازهای مشتریان و پیشنهاد راهکارهای مناسب برای آنها
- برقراری ارتباط با مشتریان جدید و قدیمی
- بررسی و تحلیل عملکرد بازاریابی و فروش شرکت
- طراحی استراتژیهای توسعه کسب و کار
- برنامهریزی و اجرای پروژههای توسعه کسب و کار
- همکاری با سایر بخشهای شرکت مانند بازاریابی، فروش و مالی به منظور دستیابی به اهداف کسب و کار.
مدیر توسعه کسب و کار چه می کند؟
در حالی که شرح شغل از نقشی به نقش دیگر متفاوت است، در زیر یک نمای کلی از وظایف و مسئولیتهایی که مدیران توسعه کسبوکار انجام میدهند آورده شده است:
- تحقیق در مورد فرصت های فروش: تحقیق و شناسایی فرصت های بالقوه برای کسب و کار، از جمله بازارهای جدید، سرنخ ها، مشتریان بالقوه و غیره.
- مشخص کردن مخاطبین:یافتن مخاطب مناسب برای مجموعه یا مشتری که مایلند خدمات خود را به آنها بفروشند.
- ارائه پیشنهاد: تهیه و ارائه فروش موثر بر اساس نیاز مشتری به منظور ایمن سازی سفارشات.
- تماس سرد: تماس با مشتریان بالقوه برای آگاه کردن آنها از محصول خدماتشان و تلاش برای رزرو جلسات برای پیشرفت به مرحله فروش.
- نوشتن پروپوزال: ایجاد پیشنهادهای دقیق برای ارائه خدمات پیچیده و قیمت گذاری به مشتریان بالقوه و بستن قرارداد نهایی برای فروش.
- ایجاد روابط: ایجاد و تقویت روابط موجود با مشتری از طریق تلفن، ایمیل و جلسات حضوری و کشف فرصتهای فروش بیشتر.
- مشاوره به مشتریان: ارائه مشاوره تخصصی در مورد محصولات و یا خدمات فروخته شده.
- نظارت بر روندها:همگام با روند صنعت و بازار و رقبا، چه در سطح محلی و چه در سطح بین المللی.
- دستیابی به اهداف: دستیابی به اهداف ماهانه یا سه ماهه تعیین شده توسط شرکت، مانند ثبت نام مشتری و درآمد ایجاد شده.
- گزارش داخلی: ارائه به روز رسانی منظم به مدیریت ارشد در مورد ارقام کلیدی.
یک مدیر توسعه کسب و کار به چه چیزی نیاز دارد؟
برای انجام کار با استانداردهای بالا، مدیران توسعه کسب و کار به یک استاندارد آموزشی خوب، مهارت در فروش و مذاکره و همچنین دانش عمیق در مورد بخشی که در آن کار می کنند نیاز دارند.
الزامات خاص بسته به نوع فعالیت و سابقه کار، از نقشی به نقش دیگر متفاوت خواهد بود. با این حال، به طور کلی، در اینجا چیزی است که مورد نیاز است:
تجربه
مشاغل مدیریت توسعه کسب و کار جوان اغلب برای فارغ التحصیلان بدون تجربه در دسترس است اما از آنجایی که طرح های فارغ التحصیل رقابتی هستند، تجربه کاری در فروش، خدمات مشتری یا بازاریابی یک مزیت متمایز است. برخی از کارفرمایان متقاضیان جوان بدون مدرک را نیز در نظر می گیرند، مشروط بر اینکه مهارت های نرم افزاری مناسب و تجربه کاری مرتبط را به نمایش بگذارند.
نقشهای مدیر توسعه کسبوکار در سطح متوسط تا ارشد معمولاً به متقاضیانی نیاز دارد که چندین سال تجربه در یک مدیر توسعه کسبوکار یا نقش فروش داشته باشند. اغلب، شرکتها تجربههای خاص را ترجیح میدهند برای مثال، اگر یک شرکت فناوری اطلاعات برای یک BDM ارشد استخدام میکرد، معمولاً شخصی را که به طور خاص دارای سابقه فناوری اطلاعات باشد، ترجیح میدهند.
مهارت های مدیر توسعه کسب و کار
برای اینکه مدیران توسعه کسب و کار در نقش خود برتر باشند، به درک محکمی از مهارت های زیر نیاز دارند:
- ارتباطات: ارتباط کتبی و شفاهی واضح و مطمئن با سایر متخصصان داخل شرکت و همچنین مشتریان بالقوه و شرکای کلیدی
- بین فردی: ایجاد روابط قوی و قابل اعتماد با مشتریان و مشاغل
- مذاکره: مذاکره شرایطی که برای کسب و کار مطلوب یا سودآور است
- ارائه: ارائه طرح ها و ایده ها به طیف وسیعی از مشتریان و ذینفعان
- تحلیلی: تجزیه و تحلیل داده ها و تحقیقات بازار برای ایجاد پیشنهادات تجاری بهتر
- سرسختی: کار بر روی اهداف چالش برانگیز
صلاحیت مدیر توسعه کسب و کار
برای کار به عنوان یک مدیر توسعه کسب و کار، هیچ شرایط ورود اولیه ای وجود ندارد، مگر اینکه متقاضیان به طور خاص برای یک نقش فارغ التحصیل درخواست دهند. اکثر کارفرمایان به تجربه ثابت فروش، حس تجاری قوی و مهارت های ارتباطی توسعه یافته بیشتر اهمیت می دهند. تحصیلات بیشتر و یا صلاحیت های حرفه ای می تواند به مدیران توسعه کسب و کار کمک کند تا در مشاغل رقابتی برجسته شوند و در نقش های خود بهتر عمل کنند.
مدرک تحصیلی
در حالی که مدرک همیشه یک نیاز ضروری برای نقش های توسعه کسب و کار نیست، بسیاری از مدیران توسعه کسب و کار این مدرک را دارند. از آنجایی که این رشته می تواند رقابتی باشد، دانش و مهارت های به دست آمده از مدرک در یک موضوع مرتبط می تواند به عنوان یک مزیت متمایز عمل کند.
موضوعات مرتبط عبارتند از:
- مدیریت کسب و کار
- بازاریابی
- اقتصاد
- روابط بین المللی
- حسابداری یا امور مالی
شغل مدیر توسعه کسب و کار
از مدیران توسعه کسب و کار چه انتظاری می رود؟
مدیران توسعه کسب و کار باید انتظارات مختلفی را برآورده کنند. به طور کلی، این افراد مسئولیتهای زیر را در شرکت بر عهده دارند:
1- شناسایی فرصتهای جدید: مدیران توسعه کسب و کار باید با تحلیل بازار و رقابتهای صورت گرفته، فرصتهای جدیدی را برای کسب و کاری که در آن کار میکنند، شناسایی کنند.
2- برنامهریزی برای توسعه کسب و کار: مدیران توسعه کسب و کار باید استراتژیهای مناسبی را برای توسعه کسب و کار ارائه کنند. این شامل برنامههای بازاریابی، تحقیق و توسعه، مالی، عملیاتی و مدیریت منابع انسانی است.
3- رسیدگی به روابط با مشتریان: مدیران توسعه کسب و کار باید در تلاش باشند تا روابط خود با مشتریان را حفظ کنند و ارتباط بهتری با آنها برقرار کنند.
4- مدیریت پروژههای توسعه کسب و کار: مدیران توسعه کسب و کار باید قادر باشند پروژههای مختلف توسعه کسب و کار را برنامهریزی کرده و مدیریت کنند. در این صورت، امکان اجرای صحیح و به موقع پروژههای توسعه کسب و کار افزایش مییابد.
5- تصمیمگیریهای استراتژیک: مدیران توسعه کسب و کار باید مسئولیت تصمیمگیریهایی را بر عهده داشته باشند که برای توسعه کسب و کار اهمیت دارد. به عنوان مثال، تصمیمگیری در مورد جذب سرمایهگذاری، تغییر استراتژی توسعه یا برنامهریزی برای تعریف محصولات جدید.
6- هماهنگی با بخشهای مختلف شرکت: مدیران توسعه کسب و کار باید با بخشهای دیگر شرکت، از جمله بازاریابی، فروش، مالی و عملیاتی هماهنگی کنند تا بهبود فعالیتهای شرکت را در نظر بگیرند و تاثیر این پروسهها را روی توسعه کسب و کار بررسی کنند.
چه کسانی مدیران توسعه کسب و کار را استخدام می کنند؟
مدیران توسعه کسب و کار میتوانند در شرکتها و سازمانهای مختلفی استخدام شوند. این شرکتها میتوانند شامل شرکتهای بزرگ، کوچک و متوسط باشند. هدف این شرکتها توسعه و بهبود کسب و کار است.
شرکتهای دارای محصولات و خدمات جدید که قصد گسترش فعالیت خود را دارند، ممکن است به مدیران توسعه کسب و کار نیاز داشته باشند. علاوه بر این، شرکتهایی که قصد دارند محصولات، خدمات و بازارهای جدید را کشف و بهرهبرداری کنند نیز به مدیران توسعه کسب و کار نیاز دارند.
بیشتر شرکتهای خصوصی و عمومی در بخشهای مختلفی مانند صنعت، خدمات، تولید، فناوری، ارتباطات، پزشکی و سلامتی و … نیز از خدمات مدیران توسعه کسب و کار استفاده میکنند. به طور کلی هر شرکتی که قصد توسعه و بهبود کسب و کار خود را داشته باشد، میتواند از خدمات مدیران توسعه کسب و کار بهره ببرد.
نماینده خدمات مشتریان
نمایندگان خدمات مشتری با پاسخ به سؤالات آنها، رسیدگی به شکایات و ارائه اطلاعات مفید از مشتریان پشتیبانی می کنند. اغلب، آنها همچنین منجر به فروش می شوند که به مشتریان جدید تبدیل می شوند. با ترکیب مهارت های فروش و دانش محصول به دست آمده در نقش، آنها تمایل دارند تا نامزدهای فوق العاده ای برای نقش های توسعه کسب و کار داخلی ایجاد کنند.
مدیر حساب
مدیران به عنوان رابط بین یک کسب و کار و مشتریان آن عمل می کنند، در حالی که معاملات تجاری جدید (با آن مشتریان فعلی) را تنظیم می کنند و سودآوری حساب ها را به حداکثر می رساند. از آنجایی که این نقش مستلزم مهارت های ارتباطی و مذاکره قوی، همراه با دانش قوی محصول یا خدمات است، کنار گذاشتن در توسعه کسب و کار امری رایج است.
معاون فروش/مجری
مدیران فروش و دستیاران، محصولات یا خدمات اساسی تر یک سازمان را به مشتریان می فروشند. آنها همچنین ممکن است با تولید سرنخ و تحویل آنها به BDM برای بستن فروش، از BDM پشتیبانی کنند. ترکیبی از مهارت های فروش و مذاکره مورد نیاز آنها را به متقاضیان قوی برای حرکت به سمت نقش های توسعه کسب و کار تبدیل می کند و به طور مستقل مسئول فروش محصولات پیچیده بزرگتر شرکت می شود.
شرح شغل مدیر توسعه کسب و کار – نتیجه گیری
حرفه ای به عنوان مدیر توسعه کسب و کار چالش برانگیز، متنوع و سریع است.
مهارتهای بهدستآمده در این موقعیت بسیار قابل انتقال و فرصتهایی برای پیشرفت در فروش، بازاریابی و مدیریت هستند.
بهعلاوه، نقشها در این زمینه حقوقی بالاتر از حد متوسط را به همراه مزایای اضافی پاداشها و پورسانتهای بدون سقف ارائه میدهند.
منبع : mrdesigning.net