هر آنچه لازم است از نامه مارکتینگ عصر جدید بدانید

نامه مارکتینگ

خواندن این مطلب

5 دقیقه

زمان میبرد!

هر آنچه لازم است از نامه مارکتینگ عصر جدید بدانید

نامه مارکتینگ در بازاریابی تاثیر دارد؟ شاید خیلی از ما فکر کنیم که در عصر حاضر دیگر نامه مارکتینگ جواب نمی دهد و باید از روش های جدید بازاریابی استفاده کرد. اما جالب است بدانید، برعکس آن چه تصور می شود نامه مارکتینگ هنوز هم بسیار تاثیر گذار است به شرطی که با توجه به استاندارد های روز دنیا انجام گیرد.نامه مارکتینگ مانند هر روش بازاریابی دیگری نیاز به رعایت یکسری اصول و قواعد دارد که اگر رعایت شود اثرات شگفت انگیزی برایتان رقم خواهد زد. با ما همراه باشید تا از عجایب نامه مارکتینگ آگاه شوید.
پیشنهاد مطالعه: دیجیتال مارکتینگ چیست

تراکت مارکتینگ یا نامه مارکتینگ ؟

تراکت مارکتینگ یا نامه مارکتینگ‌؟

شاید بگویید ما تعداد زیادی تراکت پخش کردیم و جوابی نگرفتیم بعد با دادن نامه جواب میگیریم؟ باید خدمتتان عرض کنم که شما به این دلیل در پخش تراکت جواب نگرفته اید که تراکت ها را به صورت عمده و بدون در نظر گرفتن نیاز و علاقه مخاطبان، به هر شخص که از مقابلتان عبور کرده یا به هرجایی که در مسیرتان بود برده اید حتی برای کسی که اصلا نیازی به شما، نه حالا و نه در آینده نخواهد داشت.
اولین کار در نامه مارکتینگ و یا هر روش بازاریابی دیگر این است که حتما شما باید مشتریان جامعه هدفتان را دسته بندی و مشخص کنید. شما باید در 3 سطح نامه داشته باشید.

  1. نامه ای که جهت مشعوف سازی برده می شود و همراه با هدیه است.
  2. نامه ای که همراه با اسم مخاطب یا بیزینس است و شخصی سازی شده است.
  3. نامه ی همگانی و مناسب برای همه اقشار.

یکی از بخش های مهم نامه مارکتینگ، پخش کردن نامه است. پخش کردن نامه هم به چند دسته تقسیم می شود.

  1. نامه ای که لازم است از سوی کارکنان شما به مخاطبان هدف داده شود.
  2. نامه ای که باید از طریق پست ارسال شود.
  3. نامه ای لازم است حتما خود مدیر تحویل دهد.

پیشنهاد مطالعه: آموزش بازاریابی و فروش حرفه ای

نامه مارکتینگ

در نامه حتما موارد زیر را رعایت کنید.

  • برای مشتریان گرید A,B حتما شخصی سازی شده باشد و اسم مشتری در نامه ذکر شود. مثلا: سلام و احترام جناب آقای حسینی
  • دلیل انتخاب آن شخص را بیان کنید. برای مثال اگر یک مرکز مشاوره کسب و کار هستید: چون شما صاحب کسب و کار هستید و یکی از بهترین ها در حوزه خودتان هستید وظیفه دانستیم این نامه را به شما برسانیم.
  • برای افراد دلیلی برای کنجکاوی ایجاد کنید و همه ی موضوعات را در نامه بیان نکنید اجازه دهید مشتری تمایل داشته باشد بیشتر با شما و فعالیتتان آشنا شود.
  • خودمان را بیش از اندازه در نامه بزرگ نکنیم و از اغراق و بزرگ نمایی اجتناب کنیم.
  • نامه شما باید دارای CTA مناسب باشد تا باعث بازگشت مخاطب از سوی نامه به شما شود. پس سعی کنید نامه را با یک سوال که جوابش را برای شما از طریق کانال های ارتباطی که در نامه قرار دارد خاتمه دهید یا اینکه در نامه قول یک مشاوره هدیه را دهید که برای دریافت آن با شما در ارتباط باشند یا حتی می توانید یک گیمیفیکشن مرتبط با کسب و کار خود طراحی کنید و بنویسید که به جواب درست هدیه تعلق می گیرد. با انجام این قبیل فعالیت ها که در نهایت باعث برگشت مخاطب به شما شود.

 

یک نمونه از نامه مارکتینگ شرکت مشاوره کسب و کار آکو:

نمونه متن نامه مارکتینگ
نکته مهم : انتظار این را نداشته باشید که کسی که نامه را می خواند فورا از شما خرید کند یا مستقیم وارد قیف فروش شما شود. خیر! ممکن است فقط وارد یکی از مراحل قیف فروش شود و ماه ها بعد، از شما خرید کند یا حتی امکان دارد اصلا از شما خرید نکند و مشتری شما هم نشود اما مطمعن باشید در حافظه ی پنهان مشتری خواهید ماند.

آداب بردن نامه

قطعا می دانید که پوشش ظاهری، زبان بدن، کلامتان هنگام ورود به مجموعه، آراستگی، پیدا کردن نقطه ی مشترک بین مشتری و خودتان تا چه حد مهم است. و همه ی این ها بر می گردد به اینکه شما با چه سبک آدمی قرار است ملاقات کنید. با توجه به تایپ شخصیتی همان فرد عمل کنید.
پیشنهاد مطالعه: مشاور دیجیتال مارکتینگ

هدف خودتان را از نامه مارکتینگ مشخص کنید.

هدف خودتان را از نامه مارکتینگ مشخص کنید

آیا صرفا جهت فروش است؟ اگر برای فروش باشد نیز باید اهداف درون تر را بررسی کنید.
مثلا:

  • افزایش خرید برای یک سرویس خاص
  • ایجاد آگاهی از عرضه محصول جدید
  • تبلیغ فروش
  • متقاعد کردن مشتریان سابق برای خرید مجدد
  • به دست آوردن ارجاع به سرنخ های جدید فروش

هنگامی که به طور کامل هدفتان را مشخص کردید می توانید استراتژی بهتری برای نوشتن ها بنویسید و در نتیجه نامه ای تاثیر گذار داشته باشید.

استفاده از عنوانی مناسب و جذاب در نامه

نامه خود را با یک عنوان جذاب و جالب شروع کنید تا خواننده را جذب و ترغیب به خواندن ادامه ی نامه کند. مواردی که جلب توجه می کنند معمولا اشاره به تخفیفات و هدایا، جزئیاتی در رابطه با مزایای محصولات شما و …

خودتان و کسب و کارتان را معرفی کنید

پیشنهاد می کنم خودتان و کسب و کارتان و این که چه کمکی می توانید به مشتری کنید و نیازی از او را برطرف کنید معرفی کنید. همچنین یک ارزش افزوده که شما را با سایر رقبایتان متمایز می کند را نشان دهید.

اطلاعات تماس و کانال های ارتباطی خودتان را در نامه درج کنید

برای اینکه مخاطبان شما بتوانند راحت با شما در ارتباط باشند  لازم است راه های ارتباطی خو را در اختیارشان بگذارید. منظور از راه های ارتباطی: آدرس ایمیل، شماره تلفن، آدرس و … .
بعد از ارسال نامه ها وقت آن است که نتیجه را بررسی کنید. ببینید چند نفر به نامه ی شما پاسخ داده اند، چند نامه به فروش منجر شد، چند مشتری به قیف فروش شما اضافه شد و همچنین باید بعد از مشخص کردن درصد تبدیل مشتریان اگر نتیجه مطلوب نبود باید بار دیگر جامعه هدف، مشتریان و … را به صورت کامل بررسی کنید و دوباره و دوباره امتحان کنید. در هر بار نامه دادن اگر بررسی به خوبی انجام گیرد درصد خطا کاهش و درصد تبدیل افزایش خواهد یافت.

متن نامه اداری فروش محصولات

در نامه مارکتینگ برای فروش محصولات لازم نیست از متن اداری و رسمی استفاده کنید باید متنی منطبق با چهارچوب ها و ارزش های فردی و کسب و کار شما باشد.

نامه فروش به مشتریان

نامه ی شما نباید جوری نگارش شود که مشتری بلافاصله پس از خواندن آن حس کند شما صرفا می خواهید محصول یا خدمتتان را به او بفروشید در واقع هدف شما باید پایین آوردن ریسک خرید مشتری از خدمت یا محصول شما در نامه باشد این به این معنی است که مشتری اعتماد بیشتری برای خرید از شما داشته باشد و خودش ترغیب به خرید از شما شود.

جمع بندی:

پیشنهاد می کنم به هیچ وجه از این روش کم هزینه بازاریابی غافل نشوید. چرا که تا حد زیادی به شما کمک خواهد کرد و همیشه قبل از بازاریابی به این فکر کنید که افراد زیادی به شما و خدمت یا محصول شما احتیاج دارند اما با شما آشنایی ندارند پس لازم است حتما شما خودتان را به آن ها معرفی کنید.

منبع : مشاوره کسب و کار آکو

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



محصولات جدید

جستجو کنید ...

جستجو پیشرفته محصولات

تحلیل وضعیت فعلی کسب و کار شما

با پر کردن پرسشنامه ذیل از وضعیت موجود در کسب و کارتان مطلع شوید.